З 2 липня в Україні набрав чинності карантин проти штаму «Дельта»

Поділитися:

Кабінет міністрів України прийняв рішення з приводу посилення карантинних заходів в зв’язку з поширенням нового штаму коронавірусу типу «Дельта». Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України, посилаючись на слова заступника міністра відомства.

Вказується, що нові правила набувають чинності з п’ятниці, 2 липня. Зокрема, мова йде про посилення контролю всіх тих, хто приїжджає в Україну. Для цього країна організувала додаткові пункти тестування.

«Перш за все, ми будемо проводити контроль стану здоров’я тих, хто прибув з країн, де цей штам коронавірусу вже поширений. Для цього розгорнуті пункти тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 в пунктах пропуску через державний кордон», – сказав чиновник.

Нагадаємо, що з 1 липня Євросоюз запускає в дію так звані ковідні паспорти. Документ повинен полегшити подорожі та впорядкувати санітарний контроль на кордоні.

Ініціатором виступила свого часу Єврокомісія. Щепленим від коронавірусу громадянам ЄС імунний паспорт видається безкоштовно, його визнають всі 27 країн блоку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу