З 1 липня кордону ЄС для українців не відкриються

Поділитися:

Європейський союз опублікував список країн, для яких ЄС відкриємо свої кордони з 1 липня. Однак, Україна в оновленому списку немає, але і в “червоний” список нашу країну не внесли.

25 липня, список країн, яким дозволяється в’їзд на територію ЄС містив 54 країни, в тому числі і Україна. Тепер же, в оновленому списку залишилося всього 15 країн: Чорногорія, Сербія, Грузія, Канада, Алжир, Австралія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, і – за умови взаємної згоди – Китай.

В’їзд на територію ЄС залишиться забороненим для США, Росії і Бразилії.

Як будуть перетинати кордон жителі країн не увійшли до жодного зі списків, в тому числі з України, поки невідомо. Однак це рішення не є зобов’язуючим для країн ЄС, тому можна припустити наявність винятків для громадян України.

Нагадаємо, що з 22 червня Іспанія відкриває свої кордони з країнами Шенгенської зони, крім кордону з Португалією. Межі між Португалією і Іспанією відкриються з 1 липня. Про таке рішення повідомив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Хоча раніше була опублікована інформація про відкриття кордонів з країнами ЄС з 1 липня.

Раніше повідомлялося, що з 1 липня Європейський Союз відкриє свої кордони для туристів. Головним критерієм для відкриття кордонів Європейського Союзу для мешканців тієї чи іншої країни стане кількість нових заражень в країні за 14 останніх днів щодо її населення. Нормою вважається показник до 20 нових випадків на 100 000 чоловік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу