Жителі більшості європейських країн поступово скорочують обсяги споживання м’яса, або переходять зі свинини і яловичини на птицю і рибу. У минулому році більш ніж на кілограм скоротилося середньорічне споживання м’яса в Іспанії і Великобританії. Також поступово змінюють харчові звички і бельгійці.
У 2019 роздрібні продажі свіжого червоного м’яса в Бельгії зменшилися на 3%. Жителі країни все частіше чергують червоне м’ясо з птахом, рибою і вегетаріанськими стравами.
Крім свіжого червоного м’яса, середньостатистичний бельгієць минулого року також придбав 8,4 кг свіжої птиці та дичини, 4,6 кг свіжої риби і морепродуктів, а також 0,35 кг веганських замінників м’яса. У перспективі в структурі споживання зростатиме частка птиці і рослинних замінників м’яса.
Як повідомлялося раніше: через карантин, який був введений раніше по всій території країни почалися зниження доходів українців. В результаті цього жителі України частково відмовляться від яловичини і свинини. Про це в інтерв’ю ГолосUA повідомив аналітик Андрій Панкратов.