ЄСПЛ встав на сторону України в питанні виплати пенсій жителям ОРДЛО

Поділитися:

Група пенсіонерів з Луганська не змогла домогтися поновлення виплат пенсій на окупованій території. При цьому люди поскаржилися на порушення права на власність і права на справедливий суд в Європейський суд з прав людини. Однак, ЄСПЛ прийняв рішення на користь України в даному питанні.

Відомо, що суд своїм рішенням визнав неприйнятною заяву у справі Kandyba and Others v. Ukraine, no. 33137/16. Позов проти України подала група пенсіонерів з ОРДЛО.

Так, ЄСПЛ визнав скаргу неприйнятною як таку, що є явно необґрунтована. Він посилався, зокрема, на рішення українських судів у другій справі, ініційованій заявниками, де їм було відмовлено в скарзі про незаконну бездіяльність при виконанні рішень, і зазначив, що заявники не навернулися з позовами про відновлення платежів до відповідних судів.

“Суд приймає аргумент уряду про те, що держава не могло бути обґрунтовано зобов’язано виконати рішення шляхом дій, які не були чітко вказані судом при прийнятті рішення, і заявники могли і повинні були … звернутися з окремими позовами проти відповідних відповідачів для відстоювання своїх прав . Більш того, з обставин справи не випливає і заявники не стверджують, що уявлення таких позовів склало б додатковий тягар для них … “- йдеться в п. 55 рішення суду.

Нагадаємо, що в кінці жовтня цього року Верховний суд скасував постанову Київського Північного апеляційного господарського суду про придбання фірмою «Дарниця» акцій Борщагівського фармзаводу.

Раніше повідомлялося, що Київський апеляційний суд в понеділок, 16 листопада, скасував рішення про заочний арешт Віктора Януковича. Так, захист побіжного екс-президента виграла апеляцію у справі про арешт.

Відомо, що рішення стосується справи про події на Майдані 18-20 лютого 2014 року, коли відбувався розстріл протестуючих.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила