ЄС почав депортувати українських заробітчан з-за карантину

Поділитися:

Через порушення карантинних обмежень, трудових мігрантів з України масово депортують з країн Європейського Союзу.

Відомо, що влада Німеччини тільки за період з липня по вересень вислали з країни близько 300 українців. З огляду на введені в ЄС і Німеччини епідеміологічні обмеження, поки громадяни України не мають права в’їжджати в ФРН в рамках безвізових поїздок з туристичною, приватною або діловою метою.

Однак, спритні співвітчизники вже придумали, як в’їхати в ФРН, незважаючи на карантинні обмеження. Схема проста: дрібні або непублічні польські фірми з працевлаштування наймають громадян України нібито для роботи в Польщі. Потім людям пропонується нелегальне працевлаштування з кращою зарплатою в Німеччині. Найчастіше мова йде про послуги в сфері догляду за людьми і домогосподарством.

Таким чином, українці легально в’їжджають на територію Польщі і, відбувши там карантин, намагаються їхати вже далі – в Німеччину та інші країни ЄС. При цьому, вони використовують підроблені трудові договори, румунські та угорські паспорти, в тому числі і фальшиві, чеські робітники візи.

У свою чергу, поліцейські разом з міграційною службою проводять спецоперації в пошуках порушників. Після їх депортують назад в Україну.

Нагадаємо, що Європа починає поступово відходити від карантинних обмежень, введених у зв’язку з другою хвилею пандемії коронавірусу. Після місячного карантину, коли можна було торгувати тільки товарами першої необхідності, магазини відкриваються в швейцарському кантоні Женева.

Раніше повідомлялося, що нова хвиля коронавірусу може стати прямою загрозою для тих українців, які зараз намагаються отримати візи для заробітку за кордоном. У разі нової атаки пандемії, швидше за все їм буде відмовлено у виїзді, як повідомляє президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування для ЗМІ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу