ЄС буде реформувати Шенгенську зону

Поділитися:

В Європейській комісії хочуть ініціювати проведення першого “Шенгенської форуму” в рамках нового пакту ЄС по імміграції та притулку. Про це повідомляє представник ЄК Крістіан Віганд в рамках свого позачергового брифінгу на цю тему.

За словами чиновника, Шенгенська зона – це одне з кращих напрацювань країн Європейського союзу, тому на цей час всі країни зацікавлені в тому, щоб зберегти цілісність цього маршруту.

“У наших спільних інтересах зберегти цілісність і гарне функціонування Шенгенської зони без контролю на внутрішніх кордонах”, – сказав він.

Також представник ЄК анонсував, що в рамках форуму провідні європейські політики обговорять актуальність нових реформ в цьому напрямку.

Нагадаємо, що в Європейському союзі прийняли рішення посилити контроль на своїх зовнішніх кордонах для того, щоб зменшити потоки міграції. Про це в четвер, 5 листопада, повідомляє президент Франції Еммануель Макрон.

Вказується, що таким чином в ЄС хочуть боротися з терористами, які найчастіше використовують для своєї діяльності незахищені міграційні потоки у зовнішніх кордонів ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу