Водіїв штрафуватимуть за брудні номери

Поділитися:

Підставою для зупинки і затримання поліцією автомобіля тепер є брудні номерні знаки. Закон забороняє водієві керувати транспортним засобом, якщо номери не розпізнаються на відстані в 20 метрів.

За перше порушення для “замазур” передбачений штраф в 170 гривень. При повторному порушенні протягом року водієві загрожує штраф в 255 гривень або громадські роботи протягом 30-40 годин.

Однак юристи попереджають автомобілістів, що підставою для штрафу може бути тільки фото- і відеофіксація номерів інспектором поліції. Крім цього, повинні бути проведені заміри відстані, з якого було зроблено фото.

Якщо таких доказів у правоохоронців немає, то накладення штрафу можна оскаржити.

Нагадаємо, що в Міністерстві внутрішніх справ України збираються заснувати спеціальний законопроект щодо порушників правил дорожнього руху, які в разі поганої поведінки на дорозі, будуть позбавлені прав водіння. Про це повідомляє прес-служба відомства на сторінці міністерства в Facebook.

Як прокоментував заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, якщо у водія набереться більше 10 проступків за порушення ПДР, у нього будуть відніматися права до моменту повторного складання іспиту на можливість вести машину.

Раніше повідомлялося, що в зв’язку з тим, що багато порушники правил дорожнього руху роблять помилки при оплаті штрафу, патрульна поліція Київської області провела інструктаж, як це треба робити.

Якщо порушник ПДР, якого засікли камери автофіксації, оплатить свій штраф в 10 банківських днів з дня отримання повідомлення, він зможе оплатити лише 50 відсотків розміру штрафу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу