Водії фур заблокували в’їзд до Миколаєва

Поділитися:

Конфлікт між далекобійниками і жителями Миколаєва розгорається все більше. Жителі Миколаєва організували акцію протесту проти вантажівок на дорогах міста, так як на їх думку, саме через часті поїздок фургонів і вантажних автомобілів дороги в Миколаєві швидко приходять в непридатність. Після того, як 3 липня миколаївці заблокували вантажівкам дорогу в порт, куди ті звозять зерно, водії фур помстилися городянам.

Так, у неділю, 5 липня, водії фур заблокували жителям Миколаєва в’їзд в місто. Кілька десятків вантажівок перекрили дорогу, через що легкові автомобілі та громадський транспорт не могли проїхати. Через пробку, багатьом довелося їхати по зустрічній смузі або навіть через поле.

Нагадаємо, що в Офісі Президента відбулася селекторна нарада, присвячена проблемі порушення габаритно-вагових норм на дорогах.

«Статистика свідчить: за останні кілька років майже кожен другий трейлер, який їздить українськими автошляхами, перевантажений», – йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Інспектори Укртрансбезпеки з 12 травня склали майже 900 актів про перевищення габаритно-вагових параметрів, а сума штрафів за цей період становить понад 190 тис євро.

Раніше повідомлялося, що на основних магістралях країни масово працюють спеціальні пункти контролю ваги, які вимірюють вантаж фур по семи областям України. Це потрібно для того, щоб зберегти цілісність українських доріг, які не витримують великих навантажень, як повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

Відзначимо, що мова йде про пункти, які вже існують в Києві, Одесі, Маріуполі, Миколаєві, Умані, Кропивницького та Херсоні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу