Власникам зруйнованих будинків на Донбасі виплатять компенсацію

Поділитися:

У Донецькій обласній державній адміністрації перші дев’ять власників будинків, зруйнованих через військові дії, днями отримають компенсацію за втрачене житло.

Відомо, що перші компенсації зможуть отримати власники восьми житлових об’єктів на території військово-цивільної адміністрації селища Зайцеве і двох в місті Авдіївка. Однак по одному із заявників комісія продовжила термін для прийняття рішення.

Слід зазначити, що 9 осіб отримають компенсацію на загальну суму 2,7 мільйона гривень, тобто по 300 тисяч гривень на людину. Рішення було прийнято 13 листопада, на першому засіданні спецкомісії з питань компенсації постраждалим власникам будинків на сході.

При цьому, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України має розподілити кошти в регіональний орган соціального захисту населення Донецької області, а далі ㅡ постраждалим.

Наступні компенсації так само будуть виплачувати за заявами людей, чиє житло було зруйновано внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Для цього Мінреінтеграціі закликає подавати відповідні запити до органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що Україні дадуть позику на 440 млн євро. Європейський інвестиційний банк схвалив два кредитних проекти для України. Кошти підуть на розвиток інфраструктури та благоустрою на сході України. Зокрема, побудують і модернізують медичні центри, державні дороги і мости.

Раніше повідомлялося, що в рамках гуманітарної допомоги Голландія виділила Україні на звільнення території Донецької та Луганської областей від мін і снарядів чотири мільйони євро.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу