Влада забрала у вчителів 5 млрд. грн.

Поділитися:

Кабінет міністрів забрав у Міністерства освіти і науки України п’ять мільярдів гривень нібито для боротьби з коронавірусів в країні, але вони не використовуються за призначенням. Про це заявила міністр освіти України в 2016-2019 роках Лілія Гриневич під час онлайн дискусії.

“Всім нам зрозуміла ця драматична ситуація, яка сьогодні є. Але що відбувається далі? Далі ці гроші не відправляють безпосередньо на відповідну мету. Ці гроші, в які входило підвищення кваліфікації вчителів, доплати молодим учителям, інфраструктурні проекти, пов’язані з утворенням, – ці гроші спрямовуються на будівництво доріг, абсолютно волюнтаристським рішенням, яке не має ніяких підстав “, – підкреслила вона.

В результаті таких махінацій страждає сфера освіти. Ефективність освоєння бюджетних коштів, спрямованих на будівництво доріг завжди викликає питання.

Екс-міністр зазначила, що все це свідчить про те, що освіта не є пріоритетом для нинішньої влади.

Ми вже інформували, як уряд використовують кошти Фонду боротьби з COVID-19, який становить 64,7 млрд гривень. Гроші з фонду направляють на будівництво доріг, на проведення місцевих виборів, на додаткове фінансування поліції.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу