Влада розповіла, яку пенсію отримають українці без стажу

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики розповіли, що для того, аби отримати пенсію на рівні прожиткового мінімуму необхідно мати мінімум 5 років офіційного страхового стажу. Водночас максимальні виплати отримають люди з повним стажем.

«‎Наша мета — посилити мінімальні рівні соціального захисту в літньому віці. Для цього держава повинна гарантувати людям з повним страховим стажем коефіцієнт заміщення пенсією заробітку не нижче 40%, людям зі стажем 15 років — страхову пенсію, можливо, з більш низьким заміщенням, але за загальною формулою, людям зі стажем від 5 років — допомога від держави для забезпечення принаймні прожиткового мінімуму»‎, — сказала міністр соціальної політики.

Крім того вона додала, що у відомстві хочуть запровадити універсальні правила регулярної індексації всіх пенсій.

«‎Ми побачили повне розуміння і підтримку запропонованих урядом законопроектів в сфері реформування прожиткового мінімуму, встановлення точної дати і однакових правил індексації для всіх пенсійних виплат, планів по впровадженню адресних допомог літнім людям, які не мають необхідного стажу для пенсії»‎, — зазначила міністр.

Нагадаємо, уряд планує за сім етапів підвищити в Україні мінімальні пенсійні виплати. За словами очільника Міністерства фінансів Сергія Марченка, кошти на заплановане підвищення є.

Крім того ми писали, що в Україні липня особи з інвалідністю першої групи почали отримувати доплати до пенсій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу