Військовим ЗСУ збільшать грошове забезпечення

Поділитися:

У Генеральному штабі ЗСУ заявили, що законопроект про внесення змін до законів щодо грошового забезпечення вже оброблений. Найближчим часом він надійде на узгодження в інші відомства сектора оборони.

Так, згідно з документом, грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ буде складатися з базової ставки і додаткових видів грошового забезпечення: надбавок, винагород, бонусів.

Відомо, що розмір базової ставки буде встановлюватися в залежності від звання і вислуги років в цьому військовому званні і не може бути менш як 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня відповідного року.

Слід зазначити, що нова система грошового забезпечення передбачає:

  • наявність дієвих матеріальних стимулів для кар’єрного просування військовослужбовців не за посадами, а в званнях, а також для підвищення свого професійного рівня та особистих якостей;
  • механізми забезпечення конкурентоспроможності розмірів грошового забезпечення військовослужбовців на ринку оплати праці України;
  • мінімізацію корупційних ризиків, пов’язаних з “ручним” встановленням розмірів посадових окладів і премій.

Крім того, зміни очікуються і в порядку призначення пенсій військовослужбовцям, які будуть звільнятися після впровадження нової системи грошового забезпечення, а також планується проведення перерахунку раніше призначених пенсій для військовослужбовців, звільнених зі служби до проведення реформи.

Нагадаємо, що на Харківському авіазаводі почнуть знову виробляти літаки Ан-74, пристосовані для потреб Збройних Сил нашої країни. Про це йшлося на спільній нараді Міністерства з стратегічних галузей промисловості (Мінстратегпрома) і держконцерну «Укроборонпром». Інформація надійшла від обох відомств.

Раніше повідомлялося, що США побудує для України два нових сучасних патрульних катери Mark VI. Загальний бюджет на обидва становить майже 20 млн доларів, компанія, яка займатиметься цим контрактом – SAFE Boats International LLC (Бремертон, штат Вашингтон). Такі дані оприлюднила прес-служба Пентагону на офіційному сайті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу