Вчені розробили нові сонячні панелі

Поділитися:

Вчені з Європи зробили заяву стосовно початку виробництва нових сонячних панелей. Йдеться про прорив у технологіях, адже панелі будуть виготовлені з двох матеріалів одночасно – це кремній та перовскіт. Завдяки технологіям було помітно підвищено ефективність роботи – станом на зараз вона складає майже 30%, натомість вартість виробництва вищою не стала.

Всі дослідження було сформовано у науковій роботі, яку вчені надрукували у авторитетному європейському виданні Science. Всі теоретичні дані підтверджено випробуваннями, але група вчених побачила можливість покращити результати та налагодити технологічний процес.

Раніше повідомлялося, що норвежці побудують в Україні найбільшу берегову станцію. Ціна проекту — 1 млрд 400 млн доларів. Будуватимуть станцію у Запорізькій області, неподалік Мелітополя. Почнуть роботи уже за кілька тижнів, а завершити будівництво планують у 2023 році. Норвезькі партнери планують звести близько 150 вітроустановок на території двох ОТГ.

Також ми писали й про те, що ЄС очікує збільшення ринку сонячної енергетики у 2021 році. Ще до кінця 2020 року європейський ринок фотоелектричної енергії стане на 11% більше, а обсяг нових інсталяцій досягне 18,7 ГВт. Такі дані опублікували у звіті європейської асоціації сонячної енергетики SolarPower Europe. Крім цього, вражає і прогноз на 2021 рік: очікується досягнення кращого результату за десятиліття і другого за обсягом за всю історію існування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу