ЄС очікує збільшення ринку сонячної енергетики в 2021 році

Поділитися:

Ще до кінця 2020 року європейський ринок фотоелектричної енергії стане на 11% більше, а обсяг нових інсталяцій досягне 18,7 ГВт. Такі дані опублікували у звіті європейської асоціації сонячної енергетики SolarPower Europe. Крім цього, вражає і прогноз на 2021 рік: очікується досягнення кращого результату за десятиліття і другого за обсягом за всю історію існування.

Також у звіті сказано, що попри пандемію та інші перешкоди, галузь зростає і розвивається, з’являються нові досягнення. Сонячна енергетика розвивається, а Європа наближається до того, щоб стати кліматично нейтральним континентом. Одним з європейських лідерів в галузі традиційно вважається Німеччина — в цій країні за поточний рік ввели в експлуатацію 4,8 ГВт фотоелектричних станцій. Також досить розвинутими виявилися Нідерланди, Іспанія, Польща та Франція.

Раніше повідомлялося про те, що за жовтень українці стали менше споживати електрики. Пресслужба «Укренерго» повідомила, що за даними статистики, споживання електроенергії в енергосистемі України в жовтні 2020 склало 9,641 млрд кВт-год, що на 1% менше, ніж в жовтні 2019 року.

Також ми писали й про те, що сонячна енергія рекордно впала в ціні. На цей час відновлювальна енергетика розвинена в усьому світі, а в деяких його частинах сонячна енергія є найбільш доступною з усіх видів. Такому стану речей у світі дуже сприяє політика, що проводиться різними країнами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу