Норвежці побудують в Україні найбільшу берегову станцію

Поділитися:

Найбільшу у Європі берегову вітрову станцію збудує в Україні норвезька компанія ЕН-БІ-ТІ. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Ціна проекту — 1 млрд 400 млн доларів. Будуватимуть станцію у Запорізькій області, неподалік Мелітополя. Почнуть роботи уже за кілька тижнів, а завершити будівництво планують у 2023 році. Норвезькі партнери планують звести близько 150 вітроустановок на території двох ОТГ.

Загальна потужність майбутньої ВЕС — майже 800 МВт.

Раніше повідомлялося про те, що «зелена» енергія в Британії через 2 роки буде дешевше вугілля і газу. У Великобританії за рахунок роботи офшорних вітряних станцій, що виробляють електрику, прогнозують зниження вартості електроенергії. Експерти говорять про те, що відновлювана енергетика близька до того, аби довести свою ефективність та економічну привабливість у порівнянні з викопними різновидами палива. Коли це станеться, буде дано старт новому етапу її розвитку.

Також ми писали й про те, що частка «зеленої» енергетики в Німеччині перевищила 50%. За даними, які оприлюднило Федеральне статистичне відомство Німеччини відновлювальна енергетика в Німеччині вперше згенерувала більше електроенергії, ніж традиційна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу