ВАКС зменшив розмір застави у справі Злочевського

Поділитися:

Розмір застави для підозрюваних у справі про рекордний хабар ексміністра екології Миколи Злочевського знизив Вищий антикорупційний суд. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Йдеться про пропозицію рекордного хабаря у 6 мільйонів доларів за закриття кримінального провадження щодо Злочевського. Зокрема, підозрюваній — колишній начальниці департаменту Фіскальної служби Олені Мазуровій — знизили розмір застави зі 120 мільйонів гривень до 41 мільйона 330 тисяч. Для іншого підозрюваного — заступника голови Податкової Миколи Ільяшенка — з 84 млн гривень до 36 мільйонів.

Підставою для такого рішення в ВАКС називають завершення досудового розслідування у цій справі. Тому, те, що слугувало основою визначення розміру застави, втратило свою актуальність. Нагадаємо, підозрюваних у хабарництві затримали ще в червні минулого року. Крім згаданих учасників, там фігурує ще й ексдиректор Burisma Group Андрій Кіча. Йому суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 40 мільйонів гривень. А 1 липня НАБУ повідомило про підозру в організації спроби підкупу антикорупційних органів і самому Злочевському.

Раніше повідомлялося, що Печерський суд відмовився передавати до ВАКСу справу про рекордний хабар.

Також ми писали й про те, що справу Злочевського хотіли закрити за рекордний хабар.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу