Печерський суд відмовився передавати до ВАКСу справу про рекордний хабар

Поділитися:

Печерський суд Києва відмовився передавати до Вищого антикорупційного суду справу про рекордний хабар у 5 млн доларів.

Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу з посиланням на інформацію Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Йдеться про неправомірну вигоду керівництву НАБУ та САП. А фігурує у цій справі колишній менеджер Burisma Group Андрій Кіча, якого підозрюють у причетності до передачі цих коштів. Однак справа, як виявилося, далі рухатися не збирається. Адже слідча суддя Печерського суду задовольнила скаргу адвоката Андрія Кічи та зобов’язала Офіс генпрокурора забрати цю справу у НАБУ й САП.

У відповідь САП подала скаргу на таке рішення в апеляційну палату ВАКС, – там теж відкрили провадження. То ж матеріали повинні були надійти до суду для розгляду скарги по суті, однак Печерський суд не передав цю справу.

Паралельно Офіс генпрокурора також намагався оскаржити цю ж постанову в Київському апеляційному суді, однак безрезультатно. Наприкінці минулого року суддя цього суду відмовилася відкривати провадження за скаргою.

Нині ж Офіс генпрокурора подав касаційну скаргу до Верховного суду. Та у Печерському суді відзначили, що матеріали цієї справи були передані Офісу генпрокурора і Київському апеляційному суду. При цьому прокурорам САП, які й розслідували справу, суд відмовився передати матеріали рішення.

Нагадаємо, український бюджет зможе заощадити не менше ніж 200 млрд гривень, якщо уряду вдасться зупинити махінації, відкати та грошові хабарі в рамках діяльності державних органів. Про це повідомляє голова Національного агентства з протидії корупції.

Також раніше ми писали про те, що у квітні минулого року у НАЗК уточнили, чому не могли перевіряти електронні декларації чиновників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу