ВАКС призначив повторну перевірку справи Максима Микитася

Поділитися:

Справа про заволодіння понад 80 мільйонами гривень Національної гвардії України – зрушила з місця, повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Вищий антикорупційний суд призначив повторне підготовче засідання, на якому розглянуть причетність колишнього народного депутата Максима Микитася до організації схеми щодо заволодіння коштами Нацгвардії. Воно відбудеться 26 січня.

Як відомо, Микитасю повідомили про підозру ще в жовтні 2019 року. За версією слідства, екснардеп, змовився з екскомандувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим, гендиректором компанії «Укрбуд Девелопмент» Олегом Майбородою, його заступником Сергієм Якусевичем, приватним оцінювачем Алісою Гринчук та колишнім заступником президента будівельної корпорації «Укрбуд» В’ячеславом Мармишем. І разом організували корупційну схему з заволодіння нерухомістю Нацгвардії.

У 2016 році в обмін на земельну ділянку площею близько 1 гектара у центрі Києва – Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі Укрбуд Максима Микитася – 50 квартир та 30 паркомісць. Досудове розслідування встановило – підозрювані разом підкупили експерта, який занизив ринкову вартість цих квартир у експертному висновку. Вони були оцінені як житло на околиці столиці. А різницю спільники домовилися покласти собі в кишеню. Загальна сума збитку – більш ніж 81 мільйон гривень.

Раніше повідомлялося, що у липні минулого року справу Максима Микитася передали до суду.

Нагадаємо, що компанії Максима Микитася отримали подвійний штраф від АМКУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу