Компанії Максима Микитася отримали подвійний штраф від АМКУ

Поділитися:

Подвійні штрафи наклав Антимонопольний комітет на компанії екснардепа Максима Микитася. Зобов’язав сплатити 2 мільйони гривень. Про це повідомили журналісти-розслідувачі, інформує “Перший Діловий“.

Йдеться про півтора десятка жеків, які обслуговували будинки “Укрбуду”. Раніше АМКУ покарав їх – на 1 мільйон гривень за зловживання монопольним становищем. Бо ті у 2016 – 2018 роках при наданні послуг на утримання будинків встановлювали високі тарифи, не затверджені уповноваженим органом. На оплату штрафів у компаній було два місяці. Однак гроші вони так і не перерахували – і тепер мають сплатити подвійну суму – 2 мільйони гривень. За результатами розслідування, компанії з орбіти корпорації «Укрбуд» не вперше порушують конкурентне законодавство та отримують мільйонні штрафи. У 2019 комітет оштрафував «Північно-український будівельний альянс» та «Спецбуд-Плюс» за змову на тендерах з будівництва столичних обєктів. Однак порушники і досі оскаржують ці рішення у суді.

Торік АМКУ також викрив картельну змову інших компаній корпорації – «Укрбудмонтаж» та «Укренергомонтаж» у процедурах закупівель Чорнобильської АЕС та «Енергоатому». Тоді дві компанії отримали штрафи на загальну суму понад 116 мільйонів. Оскаржила рішення лише «Укренергомонтаж», якій суд надав час для усунення недоліків. Але чи виконані вони – поки невідомо.

Раніше ми повідомляли, що АМКУ наклав штраф у розмірі майже 4,8 млрд гривень на компанії, які є операторами мережі АЗС, що належить групі «Приват».

Також ми писали про те, що Антимонопольний комітет зайнявся НКРЕКП і «Укренерго». Як зазначається у звіті АМКУ за 2020 рік, фігуранти справ – Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики і комунпослуг та національний оператор системи передачі «НЕК «Укренерго».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу