В Україну може повернутися жорсткий карантин

Поділитися:

В Україні можуть ввести жорсткий карантин. Головна умова для таких дій одна — 15 тис. нових пацієнтів з лабораторно підтвердженим COVID-19 в добу. Такі цифри назвав головний санітарний лікар України, поріг був встановлений на основі можливостей медичної системи в Україні.

При цьому важливо, як будуть розподілені зусилля. Якщо така кількість нових хворих буде рівномірною по країні, то введення жорсткого карантину буде регулюватися по регіонах. Однак важливо, аби запасу міцності вистачало і були можливості швидко додавати ліжка й кисень там, де це найбільше потрібно. Також є і регіони, де до максимально можливого навантаження затягувати не будуть, оскільки потужності (медичні) там слабкіші.

Також головний санлікар сказав, що цифри прораховані по кожній області нашої країни. Прогнози були зроблені, тепер відбувається контроль. До 1 листопада має бути вирішене найважливіше питання із забезпеченням ковідних пацієнтів киснем в потрібному обсязі. Станом на кінці жовтня в країні 52 тисячі ліжок виділені під пацієнтів з коронавірусом, однак киснем забезпечені тільки 17 тис. з загальної кількості.

Раніше повідомлялося про звіт Міністерства фінансів — у відомстві розповіли, що використували половину коштів коронавірусного фонду.

Також ми писали, що Україна закуповує 14 тисяч доз ліків проти коронавірусу. Загальна процедура закупівлі передбачає придбання 28 200 одиниць цього лікарського засобу, яке буде направлено на лікування 4 700 пацієнтів із середньою і важкою патологією перебігу COVID-19.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу