В Україні запустили єдиний електронний квиток

Поділитися:

22 вересня в Києві стартував продаж SmartTicket для поїздів далекого прямування і міського транспорту. Так, єдиний електронний квиток можна придбати на порталах e-transport.gov.ua і SmartTicket.gov.ua. Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури.

Відомо, що в листопаді відомство разом з компаніями SkyUp і Gunsel Lines почнуть продажу єдиного е-квитка для авіатранспорту і пасажирських автобусних перевезень. Крім цього, планується продаж SmartTicket і для приміських поїздів «Укрзалізниці».

Слід зазначити, що передбачаються пільги на єдиний електронний квиток. На даний момент ведуться переговори з Міністерством у справах ветеранів, де буде сформована єдина база пільговиків. Повідомляється, що вартість користування сервісом складе 6 коп.

Нагадаємо, що досвід успішної концесії підштовхує Міністерство інфраструктури рухатися в цьому напрямку. У відомстві сказали, що до приватизації вже готові три порту. До них проявили такі інвестори: Усть-Дунайськ, Білгород-Дністровськ і Скадовськ.

Також планується концесія Ізмаїльського, Бердянського і Чорноморського портів, далі піде – Південний. До кінця нинішнього року по цих об’єктах підготують ТЕО.

Раніше повідомлялося, що на сайті «Укрзалізниці» з’явилася інформація про те, що компанія відновить продаж квитків на ряд поїздів зі станцій, де була скасована червона зона карантину.

Так, продаж квитків в зв’язку зі зміною епідемічної ситуації відновлять з 21 вересня зі станцій Коломия, Івано-Франківськ, Ізмаїл, Дубно, Тернопіль, Чернівці, Новоселиця та Клевань.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу