В Україні з’являться приватні залізниці

Поділитися:

У Міністерстві інфраструктури України відбулося перше засідання Комісії з відбору учасників експериментального проекту по допуску приватних локомотивів до роботи окремих маршрутах на залізничних шляхах загального користування.

Його провів перший заступник профільного міністра Дмитро Абрамович. Він нагадав, що комісія була створена для залучення до железнодорожниі перевезень не тільки Укрзалізницю, а й приватних перевізників.

Як пояснив заступник міністра, у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект про залізничний транспорт, який передбачає відкриття конкурентного ринку залізничних перевезень.

Ми не станемо чекати його прийняття і організуємо експериментальний проект. Це будуть перші суб’єкти, які потенційно хочуть здійснювати перевезення на залізничних шляхах загального користування, – сказав Абрамович, відкриваючи засідання Комісії.

Він також запевнив, що експеримент допоможе залучити до роботи приватні локомотиви, які будуть надавати послуги з перевезення вантажів на окремих маршрутах.

Нагадаємо, якщо карантину в Україні буде продовжений, компанія «Укрзалізниця» може перейти часткову зайнятість. З 1 червня компанія перейде на чотириденний робочий тиждень.

Про це у вівторок, 21 квітня, повідомила прес-служба компанії. Згідно з повідомленням, відповідне рішення було прийнято на засіданні правління.

При цьому в компанії на час призупинили виплату заохочень, доплат, надбавок і компенсацій оренди житла для співробітників.

Раніше повідомлялося, що третій етап ослаблення карантину в Україні почнеться з 1 червня. У цей день подзвонять відкритися фітнес-центрам та установам освіти, але за умови занять в групах до 10 осіб.

Також дозволять міжобласні залізничні перевезення усіма видами транспорту.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу