В Україні з’явився новий вид держслужбовців

Поділитися:

В Україні створено державну службу у Службі судової охорони, а також у терпідрозділах. Набрав чинності відповідний закон. Він вже діє з 23 травня, проте низка його норм запрацюють з наступного року.

Зазначається, що, відповідно до цього закону, на співробітників Служби судової охорони поширюється дія Дисциплінарного статуту Національної поліції, визначаються повноваження керівництва служби у застосуванні щодо підлеглих співробітників – заохочень і накладення дисциплінарних стягнень.

На співробітників Служби судової охорони поширюється дія закону “Про державну службу”.

Як наголошується у законі, посади держслужбовців Служби судової охорони будуть також відноситися до відповідних категорій посад держслужби, згідно з порядком, встановленим законодавством.

Окрім того вказано, що працівникам ССО дозволено створювати професійні об’єднання та профспілки – для захисту своїх прав.

Документ серед іншого надає право працівникам відомства на відтермінування від призову на строкову військову службу.

Нагадаємо,  у поточному році заплановано проведення реформи системи оплати праці чиновників та інших працівників держсектора. На цей момент їх в Україні трохи більше ніж 220 тисяч. Такі дані були опубліковані пресслужбою Кабінету міністрів після досліджень і підрахунків.

Нагадаємо, незабаром українських чиновників зобов’яжуть складати обов’язковий іспит на знання української мови. Тест повинні будуть здати всі особи, які претендують на ту чи іншу посаду в державній службі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу