В Україні розширилася «жовта» карантинна зона

Поділитися:

За даними Міністерства охорони здоров’я, у «жовтій» зоні залишаються лише чотири області України. Дві, як і раніше, позначені «помаранчевим» рівнем, а жителі решти областей продовжують дотримуватися епідеміологічних карантинних заходів, згідно з «червоним» рівнем ризику.

Таким чином, станом на 26 листопада 2021 року Чернівецька, Тернопільська, Кіровоградська та Закарпатська області перебувають у «жовтій» зоні.

Однак у зазначених областях статистика захворюваності не відрізняється від тих, що зафіксована у «червоних». Більше того, зазначається, що рівень завантаженості лікарняних ліжок із встановленими системами оснащення киснем навіть перевищує «червоний» рівень.

В уряді попереджають, що якщо така тенденція продовжиться, то й ці області ризикують потрапити в «червону» зону карантину. Відтак МОЗ закликає українців до вакцинації.

Слід також додати, що влада вводить нові правила карантину. COVID-сертифікати будуть кольоровими. “Жовта” зона відображає дію сертифіката протягом 30 днів (замість 120), що означає введення першої вакцини. «Червона» зона – не вакцинована, для таких людей вхід до всіх установ, на всі заходи та роботу для окремих службовців – заборонено. «Зелена» зона (двічі вакцинована) – без карантинних обмежень.

Раніше ми писали докладніше про те, як Кабмін оновив правила “жовтої” зони карантину.

Також ми повідомляли про плани Міністерства фінансів інвестувати кошти у боротьбу з коронавірусом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу