В Україні проведуть інвентаризацію лісів

Поділитися:

В Україні скоро проведуть планову інвентаризацію лісу: Верховна Рада України прийняла законопроект № 2379 про впровадження зазначеної процедури на національному рівні. Відповідний закон був прийнятий в рамках другого читання засідання від 5 червня.

Відзначимо, що майбутня інвентаризація лісу стане першим об’ємним процесом за останні 24 роки. В останній раз країна вела облік своїх лісових обсягів в 1996 році, тому поточні дані про кількість і площу українського лісу вже давно застаріли і не можуть відобразити повноформатної картини поточного стану.

Закон передбачає, що сам порядок проведення інвентаризації буде знаходиться в повноваженнях Кабінету міністрів. Окремі особи, які будуть відібрані для контролю за сферою, матимуть право особисто бути присутніми на тій чи іншій ділянці під час проведення інвентаризації.

Для подальшої реалізації реформи парламенту потрібно заснувати ще цілий перелік додаткових законів, що стосуються регламенту і тонкощів обліку лісу. На реалізацію цих законів Кабмін отримав шестимісячний термін.

Як прокоментував законопроект голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький, інформації про обсяги українського лісу в України дійсно немає, а всі дані, якими апелювала країна – були уривчастими і не відображали суті.

Як повідомлялося раніше, за підсумками першого кварталу 2020 року масштаб вирубки лісу всередині країни зменшилися на 34% в порівнянні з аналогічною статистикою періоду за попередній рік.

Крім карантину на це також мав вплив фактор успішної реалізації необробленої деревини, яку вдалося розпродати шляхом електронних аукціонів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу