В Україні набув чинності закон про масове тестування

Поділитися:

У вівторок, 19 травня, в Україні набув чинності закон, яким передбачено масове тестування населення на коронавірус.

Сьогодні документ був опублікований в офіційному виданні “Голос України”. Він вступає в силу з дня його опублікування і буде діяти до закінчення дії карантину та ще протягом двох місяців з моменту його скасування.

Таким чином, відтепер в Україні тестування буде обов’язковим для осіб, які звертаються за медичною допомогою з ознаками коронавируса, і осіб, які контактували з хворими.

При цьому в Україні повинні будуть проходити регулярне тестування медичні та інші працівники, які працюють в установах охорони здоров’я, що надають допомогу хворим коронавірусів, а також особи, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, зокрема, працівники Національної поліції і Національної гвардії, незалежно від того, контактували вони з хворим чи ні.

Документ передбачає, що особи, які через проведення заходів по недопущенню розповсюдження коронавируса були змушені піти на самоізоляцію, або знаходяться в медустановах, будуть отримувати допомогу по тимчасовій непрацездатності в розмірі 50% середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу.

Медпрацівники, які через коронавируса лежать в лікарні або знаходяться на самоізоляції, отримуватимуть допомогу в розмірі 100% середньої зарплати незалежно від страхового стажу.

Нагадаємо, 15 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон № 587-IX “Про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення потенціалу системи охорони здоров’я України протидіяти поширенню коронавирусной хвороби”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу