В суботу буде переважно сухо і помітно потеплішає

Поділитися:

Найближчої ночі дощову погоду в Україні визначатиме атмосферний фронт, а 16 травня вдень опади припиняться в поле підвищеного тиску.

В суботу вночі дощі очікуються по всій країні, вдень без істотних опадів, лише в східних областях дощ.

Вітер західний, північно-західний, 7-12 метрів на секунду, в південних областях місцями пориви 15-20 метрів на секунду.

Температура повітря вдень складе 13-18 градусів тепла.

У Києві сьогодні протягом усього дня погода буде похмурою. Нічний дощ вранці ослабне і незабаром закінчиться. Вдень без істотних опадів. Температура повітря вночі складе 6-8 градусів тепла. Вдень потеплішає до 15-17 градусів.

На заході України вночі дощ, вдень без істотних опадів. Температура повітря вночі складе 2-9 градусів тепла. Вдень повітря прогріється до 12-19 градусів.

На півночі країни в суботу вночі дощ, у Сумській області невеликий, вдень без істотних опадів. Температура повітря вночі складе 3-9 градусів. Вдень потеплішає до 12-18 градусів.

У центрі України вночі дощ, вдень без істотних опадів. Температура повітря вночі складе 4-9 градусів зі знаком плюс. Денна температура повітря складе 12-18 градусів тепла.

На сході країни в суботу дощ, в Харківській області вдень місцями. Температура повітря вночі складе 4-9 градусів зі знаком плюс, в Донецькій області 7-12 градусів. Денна температура повітря складе 11-18 градусів тепла.

На півдні України вночі дощ, у Херсонській області невеликий, вдень без істотних опадів, в Запорізькій області місцями невеликий дощ. Температура повітря вночі складе 8-11 градусів зі знаком плюс. Денна повітря прогріється до 15-22 градусів.

У Криму сьогодні суха і тепла погода. Температура повітря вночі складе 10-15 градусів зі знаком плюс. Денна повітря прогріється до 18-23 градусів.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам’ять мучеників Тимофія і Маври. У народі святу називали “Мавра – Зелені Щи”, яка отримала таке ім’я через молодої кропиви і щавлю, з яких варили порожні щі. Ще її називали “Мавров-молочницею”, так як у корів збільшувався удій. “Коли на Мавру цвіте черемха – завжди холод живе”. Наші пращури вважали, що цвіт черемхи холод приносить.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу