В ООН критикують Вірменію і Азербайджан

Поділитися:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив свою критику на адресу Вірменії та Азербайджану. Причиною її став зрив перемир’я та удари з обох боків по населених пунктах. Також Гуттеріш висловився з приводу постійного ігнору всіх закликів до припинення вогню в Нагірному Карабасі.

Зокрема, генсек ООН говорив про обстріл міста Гаянджа (Азербайджан), яке є другим за величиною після столиці. Він нагадав сторонам, що вони повинні прислухатися до міжнародного гуманітарного права та постійно думати про те, як важливо захистити інтереси цивільного населення і зберегти життя. Також важливо, щоб цивільна інфраструктура була максимально збережена.

Антоніу Гутерріш виявив надію на те, що Вірменія та Азербайджан зможуть домовитися, сівши за стіл переговорів під егідою співголів Мінської групи ОБСЄ.

Раніше повідомлялося, що Вірменія готова йти на переговори з Азербайджаном. Відомо, що вірменські чиновники стурбовані діями Азербайджану і Туреччини. Крім цього, в МЗС Вірменії вважають, що участь в конфлікті представників з інших країн значно підвищує ризик великомасштабної війни

Також ми писали про початок режиму припинення вогню, який повинен був набрати чинності 18 жовтня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу