В Офісі генпрокурора розповіли, скільки зареєстрували злочинів, пов’язаних з конфліктом на Донбасі

Поділитися:

З 2014 року в Україні зареєстрували понад 30 тис. злочинів, що пов’язані зі збройним конфліктом на Донбасі. З них більше 7 тис. направлені в суди. Про це повідомила генеральний прокурор України.

«Крім внутрішніх процесів, ми збираємо докази для міжнародних судових інстанцій. Тому ми повинні нарощувати ефективність спеціалізованих команд прокурорів та слідчих, поглиблювати їх знання і досліджувати кращі практики, щоб притягати до відповідальності на всіх рівнях причетних до військових злочинів і злочинів проти людяності», — додала вона.

У той же час генпрокурор запросила американських партнерів долучитися до роботи міжнародної ради експертів з питань злочинів, пов’язаних з конфліктом на Донбасі.

«Ми запрошуємо американських експертів в галузі міжнародного гуманітарного права та міжнародного кримінального права, які б постійно працювали з нашою командою. Також дуже корисним буде участь військових експертів, які мають досвід співпраці з міжнародними судовими органами», — зазначила генпрокурор.

Нагадаємо, що у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, повідомили, що український уряд схвалив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030-го року.

Також ми писали, що у Пенсійному фонді України підрахували, що на момент початку військового конфлікту на Донбасі на тимчасово непідконтрольних уряду територіях було майже 1,3 млн пенсіонерів

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу