Стратегію економічного розвитку Донбасу ухвалили на найближчі 9 років

Поділитися:

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, повідомляють, що український уряд схвалив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030-го року.

Як розповіли у відомстві, ухвалена стратегія передбачає розвиток громад, розвиток бізнесу та підприємництва, розбудова інфраструктурних сприятливих умов для населення, яке б почало створювати бізнес.

Щоб залучити інвесторів пропонують застосувати модель території пріоритетного розвитку, якою передбачаються: податкові, регуляторні, фінансові стимули, страхування воєнно-політичних ризиків; розвиток реального сектору економіки, індустріалізації та інновації; розбудова критичної інфраструктури і логістики; розвиток регіонального ринку праці та налагодження комунікацій.

Передбачається втілення таких проєктів: на Луганщині – будівництво залізничної гілки та розвиток мережі доріг; на Маріупольському напрямку – модернізація та електрифікація залізниці; відновлення пасажирських та вантажних авіаперевезень; будівництво нової траси Старобільськ-Краматорськ-Маріуполь; безпечний доступ до якісної питної води на Донбасі.

Нагадаємо, що для «Донбасенерго» скасували дефолтний статус перед НЕК «Укренерго».

Також ми писали, що у Пенсійному фонді України підрахували, що на момент початку військового конфлікту на Донбасі на тимчасово непідконтрольних уряду територіях було майже 1,3 млн пенсіонерів. Тим часом за всі роки — з 2014 по 2021 — вони недоотримали близько 900 млрд грн. При цьому ПФУ втратив 141 млрд грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу