В Одесі знову не змогли підняти танкер Delfi

Поділитися:

У п’ятницю, 24 липня, в акваторії Чорного моря біля берегів Одеси пройшла спецоперація по підняттю танкеру Delfi, проте всі спроби буксирів перевернути судно завершилися провалом. Про це повідомляє прес-служба місцевої ОДА регіону.

Вказується, що після тривалих робіт судно так і не змогли витягнути з вод Чорного моря. Разом з тим, спроби здійснити операцію триватимуть ще й в суботу, 25 липня.

“Підрядна організація виявилася технічно не в змозі реалізувати свій план за допомогою буксирів. Операція продовжиться завтра. Судновласник поки користується правом самостійного підняття танкера“, – йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, що над цією проблемою працюють фахівці Адміністрації морських портів України спільно з Міністерством інфраструктури країни. Обіцяється, що в разі повторних труднощів фахівці перейдуть до запасного варіанту, який передбачає примусову евакуацію судна.

Відзначимо, що в листопаді минулого року під Одесою затонув танкер Delfi. Його зірвало з якоря і віднесло в море. При цьому біля пляжу, де судно зазнало аварії, було зафіксоване забруднення нафтовими продуктами. У зв’язку з цим пляж був закритий.

Нещодавно Адміністрація морських портів України оголосила тендер на послуги з «видалення судна Delfi з акваторії Одеського порту» – з терміном виконання робіт до 31 грудня 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу