Уряд заклав гроші в бюджеті на дистанційне навчання

Поділитися:

У поточному році і на наступний, 2021 рік, Урядом України виділено один мільярд гривень – на віддалене навчання студентів вітчизняних вищих навчальних закладів. На таку міру в уряді пішли в зв’язку з пандемією COVID-19.

Про це 12 жовтня заявив ЗМІ виконуючий обов’язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

За словами чиновника, взагалі на навчання виділено в цьому році на 34 млрд. Грн. більше, ніж в минулому. 1 мільярд гривень уряд дав лише на дистанційне навчання студентів вищих навчальних закладів. На оплату праці вчителів з першого липня наступного року закладено на 30 відсотків більше, ніж в цьому році.

А за виділений мільярд гривень будуть облаштовувати для студентів місця для віддаленого навчання.

Планується, що учнів вузів відправлять на “удаленку” поки на один місяць – з 15 жовтня по 15 листопада. Правда, нагадав Сергій Шкарлет, багато вузів вже і так працюють дистанційно з 1 вересня.

Нагадаємо, в «червоних зонах» карантину уряд України передбачив особливий режим навчання, який полягатиме в дистанційній формі навчального процесу.

Також ми писали про те, що за станом на 10 вересня в Київській області вже 59 навчальних закладів, в яких є випадки захворювання COVID-19 серед учнів і вчителів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу