Уряд почав виплату 8 тисяч гривень

Поділитися:

30 березня відбулося позапланове засідання депутатів національному парламенту, на якому було прийнято рішення про виплату одноразової фінансової допомоги населенню.

Відомо, що претендувати на отримання грошової допомоги можуть підприємці та наймані працівники підприємств, які постраждали через карантин. Йдеться про регіони, які знаходяться в “червоній” зоні епідемічної небезпеки.

Ця фінансова виплата оформляється так само як і попередня: за допомогою мобільного додатку “Дія”. У розділі “Послуги” необхідно вибрати пункт “Одноразова матеріальна допомога ФОП і найманим робітникам”. Додаток перевірить заявку і винесе вердикт, чи вправі громадянин претендувати на отримання такої допомоги.

Слід відповісти, що заявка може бути подана в строк до тридцяти днів після введення локдауну в місці проживання громадянина, який претендує на отримання державної допомоги. У претендента на отримання держдопомоги повинна бути банківська карта, причому вказати необхідно не тільки її номер, але і IBAN. Для того щоб його знайти, треба зайти в мобільний додаток свого банку і знайти цей номер серед реквізитів картки. А ось рахунок ФОП не підходить.

Нагадаємо, що стало відомо, коли ФОП можуть подати заявки на виплату «карантинних» грошей. Про це повідомляє прем’єр-міністр України в рамках позачергового засідання уряду від 31 березня.

Раніше повідомлялося, що депутати Верховної Ради прийняли закон №5300 «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, введених з метою запобігання поширенню гострих респіраторних хвороб COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу