У Мінсоцполітики розповіли про нюанси монетизації субсидій

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики України нагадують про зміну правил одержання житлових субсидій. У пресслужбі відомства повідомляють, що до травня поточного року субсидію можна було отримати як у готівковій формі, так і на банківську картку. Наразі ж виплати відбуваються виключно «живими грошима».

У Мінсоцполітики уточнили, що виплати надходять виключно на рахунок заявника. До прикладу, онук не зможе одержати державну допомогу, оформлену на його бабусю.

Також у відомстві нагадали про нові критерії, за якими можливість отримання субсидії може бути втрачена. Серед них: придбання минулого року квартири, земельної ділянки, чи машини; наявність депозитів у понад 100 тисяч гривень; наявність автомобіля, якому менше 5-ти років із дня випуску; наявність боргу з аліментів, який не сплачувався протягом 3-х років.

Нагадаємо, у Міністерстві соціальної політики розповіли, що в Україні спостерігаються проблеми з переоформленням субсидій, у деяких містах це призвело до порушень строків перерахування на рахунки громадян цього виду соцдопомоги. Зазначається, що виплати загальмувались через незавершене автоматичне нарахування субсидій.

Раніше ми повідомляли, що у Мінсоцполітики оприлюднили весь список критерій, які стануть підставою втрати права на отримання житлових субсидій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу