«Укрнафта» відмовилася надавати доступ до документів слідчим НАБУ

Поділитися:

Керівництво «Укрнафти» відмовляється надавати доступ слідчим до документації компанії та намагається через суд домогтися офіційної заборони. Адвокати компанії подали апеляцію на рішення суду, яким «Укрнафту» зобов’язали надати тимчасовий доступ слідчим НАБУ до документації компанії. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Аргументація — суддя при розгляді справи порушив законні права власника і майнові інтереси «Укрнафти». Судова тяганина триває вже понад рік. За цей час апеляційну скаргу адвокату компанії повертали без розгляду, та Касаційний кримінальний суд зобов’язав повторно призначити розгляд апеляції. Зі свого боку Спеціальна антикорупційна прокуратура також звернулася до суду з клопотанням передати розгляд справи до апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, що НАБУ розслідує справу про збитки компанії у майже 15 мільярдів гривень. Детективи запідозрили, що відбувалося виведення коштів з компанії через нафтові аукціони. Розслідування справи 5-тирічної давнини й досі триває. Тим часом «Укрнафта» продовжує накопичувати податкові борги. Нині вони вже становлять понад 30 млрд грн. І така заборгованість, зазначають у ЗМІ, виникла саме за час оперативного управління компанією олігархом Ігорем Коломойським.

Тепер борги «Укрнафти» гаситимуть зі спеціального фонду держбюджету. Таке передбачають ухвалені депутатами зміни до бюджету. Відповідний законопроект днями прийняли за основу. Таким чином, буде реалізована схема, яку давно лобіював Коломойський — погасити податковий борг за рахунок держави.

Раніше повідомляли, що НАБУ закриє 100 справ за рішенням суду.

Також ми писали про те, як НАБУ звинуватило Генпрокуратуру в маніпуляціях у справі суддів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу