Українцям заборонять депозити в рублях

Поділитися:

Українцям офіційно заборонять відкривати депозити в російських рублях. Таке обмеження запровадив Національний банк України. Норми документа набувають чинності з 21 листопада, як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Обмеження стосуватиметься депозитів фізичних осіб. Заборонятиметься відтепер і поповнювати депозити рублями. А от вносити російську валюту на українські картки – не забороняється.

Втім, і зараз більшість банків не пропонує громадянам зберігати гроші в російській валюті. За офіційною статистикою, на початку вересня на рублевих рахунках в українських банках фізособи тримали суму еквівалентну 321 мільйону гривень.

Депозити ж у перерахунку на гривні становили лише 3 млн грн. Ймовірно, через низький попит на такий продукт банки та припинили пропонувати фізособам відкривати нові депозитні рахунки в російській валюті.

Для порівняння: в 2013 році загальна сума на рублевих рахунках українців становила 889 млн грн. На депозитах тоді зберігали в сотні разів більше, ніж в 2021 році – 733 млн грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу