Українцям розповіли, як поміняти постачальника газу

Поділитися:

Після того як в Україні був відкритий ринок газу і держава перестала бути монополістом за умовами поставок, постачальники пропонують різні умови та ціни. Це дає можливість споживачеві вибирати, хоча на сьогодні конкурують між собою тільки великі компанії.

Процес зміни постачальника був закріплений на законодавчому рівні ще в липні поточного року. Разом з тим споживачеві пообіцяли, що він буде займати від трьох до семи днів. Процедура починається з заповнення заяви (все робиться онлайн), а закінчується тим, що новий постачальник підтверджує його і надсилає користувачу умови обслуговування.

Зміна постачальника доступна як власникам будинків, так і господарям квартир в багатоповерхівці. Мета може бути різною, але найчастіше споживач вибирає постачальника з точки зору більш вигідних цін і умов співпраці.

Раніше повідомлялося про те, що опалювальний сезон в цьому році буде розпочато з рекордними запасами газу в сховищах. На початок жовтня місяця 2020 року в ПСГ України (підземних сховищах газу) знаходиться 27,9 мільярда кубометрів палива.

Також ми писали про те, що в столиці опалення може бути включене раніше обіцяних термінів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу