Українцям розповіли про липневий перерахунок пенсій

Поділитися:

У Пенсійному фонді затвердили перерахунок, згідно з яким в Україні з 1 липня мінімальну пенсію збільшать на 85 грн – з 1769 до 1854 грн. При цьому максимальна пенсія збільшиться відразу на 850 грн – до 18 540 грн.

Відомо, що перерахунок відбудеться в п’ять етапів. У липні він буде пов’язаний з підвищенням прожиткового мінімуму. Разом з тим збільшаться і надбавки за понаднормовий стаж (вони складають 1% від мінімальної пенсії за кожний рік).

Так, українські пенсіонери повинні отримувати виплату, розмір якої не менше прожиткового мінімуму. Разом з ростом останнього показника перерахують і виплати.

Однак реальний прожитковий мінімум куди вище. За даними Мінсоцполітики, навіть з урахуванням застарілої методики розрахунку, прожитковий мінімум повинен бути майже в два рази більше, ніж нинішній.

Нагадаємо, що в Україні накопичувальну пенсію будуть прагнути ввести в цьому році. Таку надію висловив глава уряду Денис Шмигаль, виступаючи на триденному форумі «Україна 30 Коронавірус: виклики і відповіді».

Раніше повідомлялося, що в українському уряді анонсували зміни по частині розрахунку нового прожиткового мінімуму для українців. Про це повідомляє прем’єр-міністр України на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу