Українцям пообіцяли матеріальну допомогу до Дня незалежності

Поділитися:

За розпорядженям Київської мерії, громадяни отримають одноразову матеріальну допомогу до Дня незалежності.

Йдеться про окремі категорії соціально незахищених верств населення Києва та про  внутрішньо переміщених осіб, які є на обліку, або проживають у столиці.

Зазначається, що 700 гривень нададуть, зокрема: членам родин осіб, які загинули під час участі в Революції Гідності; членам сімей, які мають посмертне звання Героя України під час Революції Гідності; членам родин осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни, або брали участь в АТО; членам сімей осіб-добровольців в АТО; членам родин осіб-добровольців, які загинули на сході України.

Півтисячі гривень нададуть «борцям за незалежність України у ХХ столітті»; «праведникам Бабиного Яру»; реабілітованим, членам їхніх сімей, яких переселили примусово; особам, які брали участь в обороні Києва у 1941 році; членам родин загиблих військових строкової служби; особам, які отримали травми під час участі в масових акціях громадянського протесту у 2013-14-му роках.

400 гривень нададуть жителям, котрі травмувалися в період з 21 листопада 2013 до 30 квітня 2014 року; громадянам з вадами слуху чи з вадами зору;

350 гривень нададуть громадянам зі списку осіб, що отримали легкі поранення під час участі в масових акціях громадянського протесту у 2013-14-му роках; громадянам, які брали безпосередню участь в АТО, перебуваючи в районах антитерористичної операції, бійцям-добровольцям, які захищали державний суверенітет на Донбасі.

280 гривень дадуть киянам, які одержують державну соцдопомогу, згідно з Законом України «Про державну соцдопомогу особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю»; людям з інвалідністю з дитинства.

250 гривень нададуть, зокрема, безробітним пенсіонерам, які отримують пенсії, менші за два прожиткові мінімуми для осіб, котрі втратили працездатність.

Раніше повідомлялося, що Мінкульт витратить 10 млн гривень на відеоролики до Дня Незалежності.

Також ми писали, що НБУ випустить ювілейну монету з нагоди 30-річчя Незалежності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу