Українцям підказали, як не позбутися субсидії

Поділитися:

Для того, щоб розуміти, чи громадянин України претендує на субсидію, важливо знати, які існують єдині соціальні нормативи. Вони здебільшого відносяться до житлової площі, розрахованої на одну особу. При перевищенні цих норм в субсидії швидше за все відмовлять.

Отже, на одну особу розраховано 13,65 квадратних метрів, а також додаткові 35,22 на домогосподарство. У разі, якщо у квартирі чи будинку людина проживає одна, отже, на неї можуть бути нараховані субсидії на 48,87 квадратних метрів житла. Двоє – 62,52, троє – 76,17.

Важливо, при понаднормової площі субсидії нараховуються виключно у тих випадках, якщо серед членів сім’ї є непрацюючі (непрацездатні) особи.
Таким чином, отримати субсидію у розмірі 30% за понаднормової площі можуть: на одну особу – 63,53 квадратних метра, на двох – 81,27 квадратний метр, на трьох – 99 квадратних метрів.

Що стосується осіб з понаднормовим площею, які претендують на субсидії, також існує перелік тих, кому вона належить. А саме:

  • Особи, які не досягли повноліття.
  • Особи, яким виплачують пенсії за віковим критерієм, втратою годувальника або у зв’язку з інвалідністю. Сюди ж належать пенсіонери, які досягли пенсійного віку, згідно з вислугою відпрацьованих років.
  • Громадяни з інвалідністю з дитинства або дітям з інвалідністю, які отримують соціальну допомогу від держави.
  • Особи, які отримують держдопомогу, які не мають права на пенсію, а також громадяни з інвалідністю.

Відповідно, про всіх зазначених осіб необхідно уточнювати у декларації про доходи та витрати, яку заповнює людина, що претендує на субсидії.

Раніше ми писали про підвищення державою соціальних нормативів на період опалювального сезону. Уряд ухвалив рішення збільшити їх до 50%.

Також ми повідомляли, що 200 тисяч домогосподарств України залишилися без субсидій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу