Українцям хочуть ввести додаткову плату за комуналку

Поділитися:

Проектом закону про житлово-комунальні послуги громадянам нашої країни хочуть ввести абонентську плату за вивезення сміття, опалення та подачу води.

Про це 28 листопада повідомляють українські юристи – джерела в парламенті з посиланням на текст законопроекту про житлово-комунальні послуги.

Як передають джерела, метою додаткової абонентської плати за сміття, воду і опалення є отримання коштів за рахунок населення на утримання і ремонт інфраструктури. Зараз українці інфраструктуру навколо своїх будинків не утримують.

Депутати пропонують українцям 2 варіанти – колективні договори ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків) з постачальниками послуг або індивідуальні договори представників кожної квартири. На думку експертів, у разі ухвалення законопроекту абонплата буде збільшуватиметься в міру зміни прожиткового мінімуму – двічі на рік.

У наступному році вона може досягти ста гривень з кожної квартири.

Правда, відзначають юристи, прийняття законопроекту поки відтермінували до кінця карантину. Але багато народних обранців пропонують затвердити закон, щоб він уже діяв з 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, платіжки, які отримали за серпень українці, вже були з підвищеними щодо липня поточного року сумами. Експерти говорять про те, що суми й надалі підвищуватимуться.

Також раніше ми написали про те, що з 1 жовтня в Україні значно подорожчала оплата житлово-комунальних послуг.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу