Українцям дали п’ять місяців для переоформлення субсидій

Поділитися:

У прес-службі Мінсоцполітики повідомили, що в травні 2021 року українців чекають нові зміни в програмі нарахування житлових субсидій. Так, щоб оформити державну допомогу, всі, хто її потребують зобов’язані подати оновлену заяву і декларацію.

«На підставі документів, поданих протягом усіх 5 місяців неопалювального періоду, тобто в травні – вересні 2021, житлова субсидія всім домогосподарствам буде призначена з травня 2021», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Відомо, що тепер звернутися за оформленням субсидії можна одним з таких способів:

  • через уповноважених осіб територіальних громад (в тому числі старост) і ЦНАП;
  • безпосередньо в структурні підрозділи з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад;
  • заповнені бланки можна відправити поштою на адресу органу соціального захисту населення;
  • через електронний сервіс, який розміщений на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики.

Нагадаємо, що в Україні тепер інший порядок отримання субсидії, причому він торкнеться як нових претендентів на таку допомогу від держави, так і тих, які вже отримують субсидії. Зокрема, всім без винятку потрібно буде подати нові заявки, після чого претендентів будуть перевіряти. Таку інформацію оприлюднили в Мінсоцполітики.

Раніше повідомлялося, що в Україні оформити держдопомогу на оплату комунальних послуг з травня цього року стало складніше. Згідно з новими правилами розрахунку субсидій, зокрема, до категорії позбавлених держдопомоги можуть увійти громадяни, які до цього отримали в подарунок або успадкували якесь майно, як приклад – земельна ділянка; і ті, чиї родичі працюють за кордоном і надсилають гроші на батьківщину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу