Українці отримуватимуть дві пенсії

Поділитися:

В Україні вже у 2023 році запланована нова пенсійна реформа. Її суть в тому, що буде створено окремий пенсійний фонд, за рахунок чого громадяни України зможуть отримувати по дві пенсії одночасно. Станом на зараз реформу готують, проробляють всі законопроекти. Такі дії заплановані на 2021 рік, а вже у 2022 можна буде готуватися до старту реформи.

Відомо, що будуть діяти одразу три джерела накопичення другої пенсії. Українці отримають всі пояснення стосовно реформи, а також чіткі алгоритми для подальших дій.

Раніше повідомлялося про те, що середня пенсія в Україні – понад 3400 гривень. У році, що минув, середня пенсія українців зросла на 400 гривень. Такі відомості оголосили в Мінсоцполітики.

Також ми писали й про те, що накопичувальна пенсія стане обов’язковою в наступному році. Так, щомісячні відрахування до Пенсійного фонду в першу чергу почнуть робити підприємства з шкідливими умовами праці. Перелік таких підприємств встановлюється Кабінетом міністрів. До них, наприклад, відносяться гірничодобувна галузь, залізнична, чорна металургія, хімічне виробництво.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила