Українці на карантині стали менше заробляти

Поділитися:

Заробіток українців різко впав за сім місяців карантинних обмежень. Безробітних стало значно більше.

Про це сьогодні, 21 жовтня, повідомляють ЗМІ з посиланням на дані Державно служби статистики України.

У Держстаті констатують, що за останні 4 роки доходи українців, хоч і не швидкими темпами, але все ж росли. Але прийшов 2020 рік і наші доходи стрімко стали просідати.

У порівнянні з минулим роком все ми стали заробляти на 7,3 відсотка менше. А якщо поговорити про суми, то в другому кварталі 2019 року на кожного припадало 16 тисяч 345 гривень. В цьому ж році цей дохід на цілу тисячу гривень менше.

І чим далі, тим більше людей фінансово залежать від держави. За даними Держстату, фінансову допомогу в нинішньому році отримують 37, 4 відсотка від усього населення країни, замість 34 відсотків – в минулому році.

У Держстаті називають причини – масове закриття всього, крім продуктових магазинів і аптек. Від наслідків обмежень постраждав мало не весь малий бізнес. Підприємці змушені були скорочувати робочі місця, адже платити зарплату було нічим.

Як наслідок рівень безробіття виріс до майже 10 відсотків.

Нагадаємо, незважаючи на позитивну динаміку, ситуація на ринку праці залишається критичною через зростання безробіття по всій країні.

Також раніше ми писали про те, що українські економісти пророкують, що до кінця 2020 року в країні прискоряться темпи інфляції, а також почне ще сильніше зростати рівень безробіття.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу