Українці і американці запустять супутник у 2022 році

Поділитися:

Спільне підприємство України і США EOS Data Analytics планує в 2022 році запустити на орбіту Землі супутник власного виробництва.

Про це 24 жовтня повідомила прес-служба EOS Data Analytics.

Як розповідається в подробицях, на майбутньому україно-американському супутнику будуть розміщені мультиспектральні камери високої продуктивності. Це камери фірми Dragonfly Aerospace з Південно-Африканської Республіки. На поставку цього високоточного обладнання спільне з американцями підприємство з України з південноафриканської фірмою уклало договір.

Як сказано в повідомленні прес-служби EOS Data Analytics, фотографії мультиспектральних камер здатні точно стежити за навколишньою поверхнею нашої планети. Ці фото покажуть, де саме спостерігаються негативні наслідки впливу людини на природу.

Крім цього, фото, зроблені з майбутнього супутника, допоможуть працівникам сільського господарства – з їх допомогою аграрії визначать, в якому стані знаходяться сільськогосподарські землі.

Нагадаємо, в Мінінфраструктури планують по-новому контролювати стан доріг, мостів, будівель та інших важливих об’єктів, їх якісне будівництво. Для цього у відомстві збираються використовувати супутникові системи.

Також раніше ми написали про те, що в Україні заговорили про критичний дефіцит фахівців з супутникового картографування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу