Україна залишилася в «зеленому» списку ЄС

Поділитися:

Протягом поточного тижня Рада Європейського союзу розглядає «зелений» список країн, яким рекомендується в’їзд на територію країн ЄС. Незважаючи на те, що Україна потрапила в список держав, яким попередньо буде заборонений в’їзд, рішення ради ще не прийнято.

На даний момент розгляд даного списку країн знаходиться ще в дії. Однак кожна держава Євросоюзу та Шенгену має право самостійно приймати рішення, кому рекомендується в’їжджати в країну. Так, українці вже не можуть відвідувати Німеччину, оскільки Міністерство Військових Справ країни викреслело Україну з переліку рекомендованих держав.

Тим часом, за наявності поважної причини, наприклад, лікування, українці мають право на в’їзд до Європи. Також можуть потрапити до країн ЄС ті, хто щеплений однією із зареєстрованих вакцин: BioNTech / Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Johnson & Johnson. Дані правила діють для всіх без винятку.

Раніше ми повідомляли про введення нових правил проїзду для українців всередині країни. Для поїздки з однієї зони в іншу необхідно мати при собі документ, що підтверджує хоча б одну вакцинацію.

Також ми писали про те, що частина кредиту Європейського інвестиційного банку пустять на закупівлю вакцин.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу