Україна вироблятиме боєприпаси самостійно

Поділитися:

До самостійного виробництва боєприпасів готується Міністерство оборони України. Про це свідчить інформація викладена в паспорті бюджетної програми за останні три роки

Відомо, що в документах озвучуються дані по готовності на 100% певних військових арсеналів до початку виробництва та збирання боєприпасів. Для виробництва боєприпасів замовлено спеціальне технологічне і арсенальне обладнання, а також проводиться ремонт вже наявного.

Крім того, з бюджетної програми на 2021 рік для створення виробництва боєприпасів на фондах Міністерства оборони виділяється 300 млн гривень. Така ж сума вказувалася в Паспорті бюджетної програми на 2020 рік, тоді в Паспорті бюджетної програми на 2019 рік значилися кошти, передбачені на ці цілі, в розмірі 391,4 млн гривень.

Слід зазначити, що організація роботи покладено на Головне управління з організації виробництва боєприпасів і будівництва споруд спеціального призначення, яке визначено відповідальним за цей процес згідно з Наказом №117 Міністерства оборони України від 27 травня 2020 року.

Крім того, головною організацією з технічного супроводу збірки і ремонту боєприпасів є 482 конструкторсько-технологічний центр Командування Сил логістики ЗСУ.

Нагадаємо, що 2021 року державний концерн «Укроборонпром» ліквідується. Про це в четвер, 3 грудня, на брифінгу заявив новий керівник держконцерну Юрій Гусєв.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів 8 лютого видав розпорядження 2021 № 102-р, згідно з яким Міністерству оборони виділили майже 7 тис. тонн дизельного палива з Держрезерву. Паливо піде на потреби ЗСУ. Оплата за паливо має надійти протягом місяця – такий термін також прописаний в розпорядженні. Також на Міноборони покладені і витрати, які пов’язані з вантажно-розвантажувальними роботами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу