Україна увійшла в рейтинг країн, де невигідно купувати авто

Поділитися:

Україна увійшла в ТОП-10 країн, де невигідно купувати автомобіль. Про це повідомляють журналісти «‎Першого Ділового».

Експерти розрахували частку від середньорічного заробітку, необхідного для утримання машини. І Україна опинилася на 6 місці у списку країн, де утримання автівки обходиться занадто дорого. До першої п’ятірки увійшли Туреччина, Аргентина, Колумбія, Уругвай та Бразилія. Водночас найбільш вигідно мати Автівку у Австрії, США та Данії.

Тим часом, продажі нових легкових автомобілів в Україні зростають. Лише за січень-червень зросли на 30% — до 48,5 тисяч, порівняно з минулим роком. Ще більша кількість реєстрацій вживаних і ввезених авто з-за кордону. На первинному ринку в першому півріччі цього року зафіксовано 195,5 тисяч автівок. І це на 40% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, в «Укравтопромі» повідомили, що упродовж липня поточного року в Україні розмитнили 54,5 тисячі автомобілів на єврономерах, що є рекордним обсягом реєстрацій за останні 30-ть місяців.

Також ми писали, що в Україні зросло виробництво автомобілів. Зокрема, у травні поточного року було виготовлено 1 004 авто. Показник у вісім разів вищий за травневий показник минулого року, і на чотири відсотки більший порівняно з попереднім місяцем цього року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу