Україна перейшла на адаптивний карантин

Поділитися:

У п’ятницю, 22 травня, в Україні вступає в свої офіційні повноваження так званий адаптивний карантин. Він триватиме від 22 травня до 22 червня, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Відзначимо, що таке рішення було прийнято щодо тих регіонів країни, де рівень епідеміологічної ситуації стабілізувався, а рівень хворих не перевищує кількість 12 пацієнтів на сто тисяч чоловік.

Також це стосується областей, де рівень заповнювання лікарняних установ менший від половини організованих місць, які МОЗ готував для хвилі пандемії.

Так, від 22 травня в Україні відновлюється робота громадського транспорту. Вже від понеділка, 25 травня, жителі великих міст зможуть знову проїхатися на метро і отримають можливість перейти з дистанційної роботи в офіси. Запрацюють дитячі садки.

Також від сьогоднішнього дня в країні дозволяються до проведення ряд спортивних заходів, релігійних свят та інших подій, в яких беруть участь менше п’ятдесяти чоловік.

Як повідомлялося раніше, в світі чисельність людей, які захворіли на штамом COVID-19 перевищила позначку в п’ять мільйонів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу