Україна не хоче будувати ракетні катери разом з Британією

Поділитися:

Йдеться про проект «Гроза» — це катер, про який говорять уже три десятки років. На командувача ВМС Олексія Неїжпапу тиснуть, щоб він не брав до уваги пропозицію англійців про спільне виробництво військових катерів. При цьому, як кажуть експерти, англійсько-українські катери з усім озброєнням (повний пакет) будуть коштувати дешевше, ніж український катер «Гроза», озброєння для якого ще немає.

Міністр оборони Великобританії Роберт Бен Лоббан Уоллес зробив українській стороні пропозицію, суть якої зводиться до того, щоб розгорнути на одному з українських суднобудівних заводів спільне виробництво. Катери — довжиною до 50 метрів, сучасні, швидкохідні, водотоннажністю в 400 тонн, можуть розвивати швидкість до 45 вузлів. Також є і пакет озброєнь — 8 протикорабельних ракет. Що важливо — британська сторона пропонує довгостроковий кредит під виробництво цих катерів.

Катер «Гроза» — вітчизняний проект 30-річної давнини. Саме його командувачу ВМС Неїжпапі пропонують прийняти як єдиний вірний варіант для захисту нашого узбережжя з моря. При цьому приблизна вартість одного катера буде приблизно такою ж, як вартість корвета типу «Володимир Великий», що набагато дорожче англійської пропозиції.

Раніше повідомлялося про те, якою була реакція США на покупку заводу «Мотор Січ» китайцями.

Також ми писали про арешт 94% акцій заводу «Кузня на Рибальському».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу